Radio Barbier

Lenteradio Barbier

Als de radio in juni gaat bloeien, zal alles volop gaan groeien. Volgens deze bekende Vlaamse spreuk mag je dus weer het beste verwachten als je het eerste weekend van de maand afstemt op Radio Barbier. Laat je verrassen door steeds weer vernieuwende programma's en muziekstijlen, gemengd met een behoorlijke portie lokale informatie.

Stem af, enkel online, van 31 mei tot 4 juni. 

Het overzicht bewaar je met het schema dat je vindt in Huis-aan-Huis (week 22). 

De Kruibeekse Pijl

Op vrijdag 9 juni organiseert het Blue Boys Cycling Team  wielerwedstrijden voor inwoners en recreanten in het centrum van Kruibeke.  Om je zadelpijn te verzachten is er een after-party in Jeugdhuis Ter Walle (Kattestraat 72) vanaf 20u30 met de disc-jockeys van Radio Barbier. Strek je benen en kom gratis meedansen! 

Opendeur Brandweer

Op zondagmiddag 11 juni vanaf 14 uur zet Radio Barbier je in vuur en vlam tijdens de opendeurdag in de spiksplinternieuwe brandweer- en ambulancepost in Kruibeke. Je dorst naar gezellige muziek zal niet te blussen zijn. Beleef het live mee ter plaatse of via je internetradio!

Jaarmarkt Kruibeke

De jaarmarkt van Kruibeke beleven op woensdag 14 juni, dat is sfeer opsnuiven aan de kraampjes, genieten van de paardenprijskamp, kleinere dieren bewonderen... kortom veel leven in het dorp!

En tel daarbij ook nog eens de live uitzending van Radio Barbier van 10 tot 14 uur.

Kom even langs in onze studio in de Ambachtstraat 4. Bij een drankje kan je de presentatoren aan het werk zien en bijpraten over wat er allemaal leeft in Kruibeke.

In memoriam

Vorige maand bereikte ons het bericht dat onze oud-medewerker Marc Meersman plotseling is overleden in Gent. Plots leek de wereld even stil te staan. Wie in Kruibeke kende hem niet als de immer sympathieke uitbater van 't Poortershuys in Bazel? 

Marc was ook enkele jaren presentator van het in de jaren 80 razend populaire "Te Bed Of Niet Te Bed" op zondagmorgen op Radio Barbier. Sterren als Will Tura, Charles Aznavour of Gibert Bécaud waren bij hem kind aan huis.

Als eerbetoon zonden we op 1 mei 2023 zijn laatste radioprogramma uit 2018 opnieuw uit. 

Luister Online

Je kan Radio Barbier niet vinden op je FM-Radio?  Dat is jammer genoeg alleen mogelijk tijdens bepaalde periodes gedurende het jaar. In onze regio zijn er geen permanente FM-frequenties beschikbaar. 

We laten je via de website en sociale media ruim op voorhand weten wanneer we een vergunning voor een tijdelijke frequentie hebben.

Luister ondertussen naar je lokale radio via het internet. Het kan via je computer, een internetradio, je smartphone. Ja, het kan zelfs via sommige autoradio's!

Via de link hieronder kan je nu al luisteren.

HERBELUISTER

Barbier is meer dan dichtbij! 

Jouw favoriete radio heeft zijn definitieve intrek genomen in de voormalige taverne 't Ambachtje in Kruibeke, vlakbij de markt. Je vindt ons in de Ambachtstraat 4, naast café "Ons Huis".

We brengen vanuit onze nagelnieuwe radiostudio regelmatig gepresenteerde programma's, met het accent op wat er leeft in Kruibeke en Temse. Je kan ze online beluisteren. 

In december zijn we 14 dagen lang op je traditionele FM-radio te horen. Gedurende de rest van het jaar is dat meestal tijdens het eerste weekend van de maand. We houden je op de hoogte via de vertrouwde kanalen.