Radio Barbier DJ's en medewerkers.

Het Barbier Team bestaat uit zowel DJ's en medewerkers van het eerste uur als nieuwe enthousiaste medewerkers

We zetten de Barbier DJ's en medewerkers even op een rijtje

 

 

Kristof Baeyens

heeft DJ ervaring maar nog niet op de radio.  Dus voor hem wordt het ook een vuurdoop. Hij zal ons verrassen met zijn ongetwijfeld goede muziekkeuze op woensdag van 22.00 tot 24.00. Hij zal jullie meenemen op een muzikale trip langs o.a. IJslandse meren, lange, stoffige Amerikaanse wegen, duistere kroegen, tropische regenwouden, obscure tempels,… Bedoeling is om even alles te vergeten en (ver) weg te dromen of te verdrinken in gedachten. Muziek als ersatz…  

Nadia Othman

is 1 brok muziek! Zij is een fervente concert- en festivalganger. Het zal een rare zomer worden zonder de festivals en om de leegte te vullen zal zij een programma maken rond de muziek die we “live” moeten missen. We kijken er naar uit!

Nico Dierickx

is ervaren in het maken van podcasts, presenteert op verschillende evenementen (BARàBAZ, Copa Crubeca) en is in groot-Kruibeke en het Antwerpse bekend als DJ. Sommigen kennen hem misschien ook van de enige Belgische podcast over het wielrennen: Radio Stelvio. Hij zal een zeer eclectische mengeling van elektronische muziek brengen en aan elkaar praten met zijn al even muzikale en Repmondse sidekick Jurgen De Laet (aka DJ Puthond / Captain Flash).

Kris Smet 

is een nieuwkomer op Radio Barbier.  Hij zal voor het eerst zijn talenten als DJ laten horen met een Kruibeekse Pre Historie. Wie stond er op 1 in de Top 30 toen de eerste betoging tegen de potpolder door Kruibeke trok? Of wie kent er The Popgun nog? Zij stonden op de eerste editie van Repmond Rock. Kris zal jullie in elk geval een lesje in geschiedenis geven.

Nicky Van Laeken

is als bestuurslid van Radio Barbier sinds 2018 juridisch actief in de VZW en houdt zich bezig met o.a. aanwerven van nieuwe medewerkers, wedstrijden en social media. Samen met haar wederhelft Philippe Moorthamer, , die een grote passie heeft voor muziek én doorheen de jaren een uitgebreide collectie aan vinyl heeft verzameld, zullen zij tijdens de live-uitzendingen vanuit kasteel Wissekerke  volgende programma’s presenteren: Fred en Wilma (elke  woensdag),  Melancholica en Heart en soul op zondag 14/6.

Martine Van Hecke

Is neergestreken in Rupelmonde in 2006 na jaren wonen en werken in Zuid-West Frankrijk. Eerste stappen om nieuwe vriendenkring op te bouwen werden pas een paar jaar later gezet, namelijk onder andere optredens bijwonen in 't GILDENHUIS van Rupelmonde, en de kerstmarkten bezoeken. 14 jaar later kan ik zeggen dat Repmond een THUIS geworden is, waar toffe mensen wonen. Martine zal ondermeer bij Kruibeke leeft een mondje meepraten.

Cyriel Peirsman (Geroezemoes)

Is medewerker van Barbier vanaf het (bijna) eerste uur. In de beginjaren kon je het kinder- en jeugdprogramma Geroezemoes beluisteren op woensdagnamiddag. Later verhuisde het programma naar de zondagvoormiddag. Cyriel was toen werkzaam als directeur van de gemeentelijke basisschool De Eenhoorn. De programma’s werden regelmatig opgenomen in de school met extra presenteerhulp van leerlingen van de lagere school.

Vanaf maandag 15 juni tot en met vrijdag 26 juni 2020 is hij te beluisteren alle weekdagen tussen 12.00 en 14.00 u. met het programma “Lunchpauze”.

Met “Van twaalf tot één, eet iedereen!” dient hij een licht verteerbaar muziekmenu op met hartige deuntjes pittig afgekruid met nieuwsjes en weetjes uit binnen- en buitenland.

Van 13 tot 14 u. beluister je “The sound of C!” Met dit telefonisch interviewprogramma over hoe de coronacrisis jouw leven overhoop heeft gehaald, sluit hij je lunchpauze af.

Guy Hazard (Guido van de Velde)

 was als tiener gebeten door muziek en techniek en experimenteerde  al op jonge leeftijd met de Commodore 64 met de hoop om daar muziek mee te maken. Het was dan ook logisch dat hij midden jaren 80 DJ werd op de lokale radiozender Barbier. Hij was destijds een van de jongere DJ’s van radio Barbier met een gezonde mix van betere commerciële en alternatieve muziek. Wat initieel vooral New Wave getinte muziek was, werd in de late jaren 80, nadat Barbier uit de ether was gegaan, veel ruimer met House, Techno, New Beat, EBM en andere elektro genres. Vandaag brengt  hij de muziek van die tijd aangevuld met hedendaagse Electronic Dance muziek. Kortom een bloemlezing van 50 jaar alternatieve elektronisch getinte muziek. Tijdens de lockdown verzorgde hij  het “Dans in je eigen Kot”-programma op vrijdag en zaterdag. Nu kan je hem beluisteren op vrijdag-  en zaterdagavond met New Wave en Electro en op zondagavond met de beste 12” schijven.

Julien Van Vooren (Julien Cant)

Is een van de pioniers bij de opstart van de vrije radiozenders in het Waasland. Begin jaren 80  met enkele vrienden gestart met Radio Barbier op een zolderkamertje. In 1983 zijn deze met de studio verhuisd naar café Het Houtenkruis.  Hij had een programma op zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur met “de morgendstond”.  Op zondag deed hij samen met Leo Van De Mast de sportmarathon waar uitslagen van alle Kruibeekse sportwedstrijden werden  gebracht.  Op donderdagavond had hij van 20 tot 21 uur “de platenmolen met Van Vooren”.  Zijn voorkeur van muziek gaat uit naar de jaren 60 - 70 maar is wel gepassioneerd door Popcorn. “De platenmolen” zal in juni terug bijna dagelijks te beluisteren zijn.  Op dinsdagavonden presenteert Julien Popcorn en oldies.  Kortom meer dan een vaste waarde binnen het Barbier-team.

Vivi (Viviane Vinck)

Tot vorig jaar maakte Vivi deel uit van het team van “Kruibeke Leeft”. Dit jaar is zij niet te horen als medewerker achter de micro. Door een verhuis naar de verre Kempen is het onmogelijk voor haar om dagelijks deze verplaatsing te maken. Wel werkt zij nog steeds mee achter de schermen en in de toekomst gaan we haar zeker nog tegenkomen op een of ander evenement van Radio Barbier.

Marc Van de Velde (Dirk Van de Wiele)

Het maken van radioprogramma’s mag je bij Marc gerust een virus noemen waar hij niet meer van af geraakt. Al sinds de vroege jaren 80 was hij betrokken bij Radio Barbier. Dit jaar houdt hij het nood-gedwongen rustig in de studio. Stem van-af 1 juni op weekdagen af tussen 12 en 14 uur. Hij vertelt je dan verhalen bij bekende platen, draait One-Hit-Wonders en iedere dag is er een straf verhaal uit onze eigen gemeente.

Djief den draaier (Jef Vercauteren)

komt uit Bazel en is momenteel woonachtig in Temse. Hij vervoegde radio Barbier in 1981 en heeft daarna ook jaren rondgetoerd met discobar. Het vlotte babbelen is Djief nog steeds niet verleerd en ook dit jaar zet hij mee zijn schouders onder Babier. Op weekdagen hoor je hem van 16u tot 18u met “muziek Mozaïek”. Daarnaast presenteert hij elke dinsdag nog kleinkunst en disco. Steeds goed gehumeurd en een plezier om naar te luisteren.

Guy Laureys

is huidig voorzitter van Barbier. Hij verdiende eind jaren 80 zijn sporen bij Radio Liberty te Waasmunster.  De passie voor muziek en presenteren bleef hem achtervolgen. Karaokeshows, presentaties, discobars deden hem uiteindelijk een aantal jaar geleden bij Repmond Rock belanden. In 2016 ontdekte hij terug de radio en sindsdien is “Yougotmail” te beluisteren via Rbs-radio in Zele, Dendermonde en Berlare. Bij radio Barbier probeert hij op een creatieve manier verder te bouwen aan het succes van een lokale radio.

Greet (Greta De Smet)

is sinds de beginjaren van Radio Barbier DJ onder de naam Greet. Country en oldies zijn haar ding.  Bij Greet is er aan enthousiasme geen gebrek en de kennis van muziek uit de jaren 60 en 70 deelt ze op weekdagen graag  tussen 14.00 en 16.00u . Op  26 juni is   er bij Barbier de top 60 v d sixties. Samen met Djief Den Draaier zorgt zij voor deze muzikale afsluiter. Stuur je 3 favoriete sixties-nummers naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en win 1 van de talrijke prijzen tijdens deze uitzending.

Andreas Bader (André De Roeck) 

is  medewerker bij Radio Barbier, vanaf het eerste uur.  Geboren en getogen in Bazel maar later terecht gekomen in Mol (Antwerpse Kempen). Hij is steeds nauw betrokken geweest bij de organisatie van de lokale radio, reclamewerving, media en  administratie. Presenteren is echter niet aan hem besteed.  Een paar jaar geleden , was hij initiatiefnemer – samen met Leo – om  een reünie te organiseren van de oud-medewerkers.  Momenteel houdt hij zich als ondervoorzitter bezig, naast de algemene werking, met  het letten op de kwaliteit van onze uitzendingen en de opvolging van de afgesproken planning op lange termijn. Voor Barbier is hij de “Quality Controller”. Zijn mening is van groot belang bij alle medewerkers.

Peter Pan (Peter Bolsens)

is eveneens een oude rot in het vak.  Ook hij was er in de beginjaren van Radio Barbier al bij.  Hij gaat 'Back in Time' met muziek van de jaren ‘70 ‘80 en ’90, precies zoals hij dat in de prille jaren van de vrije radio  deed. Net zoals Peter, is Radio barbier blij met zijn terugkeer naar de fm-band.

Leo Van De Mast (Leo Heyrman)

 Is geboren en getogen te Bazel. Zijn eerste muzikale ervaringen waren als vaste dj in de plaatselijke jeugdclub KABAZ. Ook nu maakt hij weer deel uit van de vaste kern. Gaat op de radio weerom ‘Kruibeke leeft’ presenteren samen met een aantal vrouwelijke collega’s en dit iedere dag van 19-20 u. Ook in het weekend tussen 12 en 14 u. Mensen uit Kruibeke met interessante verhalen komen hier aan bod. Heb je een interessant/boeiend verhaal en wil je dit op de radio brengen neem dan contact via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Theo Paniek (Theo Vermeulen)

 stond in de vroege jaren ’80 mee aan de wieg van Radio Barbier. Hij zal de draad terug opnemen en 2 maandag ‘laatavonden’ de luisteraars verwennen zijn programma “MIXT EMOTIONS ”, een eigenzinnige pallet van ‘gevoel rakende’ muziek en andere kwaliteitsmuziek van de jaren ’60 tot heden.

Patrick Van Vlaanderen (Patrick Verheggen)

is eveneens een doorwinterde dj. Zijn stem heeft nog steeds die echte radioklank. Hij presenteert: de “Muziekfabriek”, een programma met muziek van vandaag en eergisteren en “Rock ’n roll Cafe”. Het zit in de titel van het programma : veel rock muziek en ook een duik in de muziekcafe’s en jeugdkroegen van Kruibeke van toen en nu en gesprekken met mensen uit het vroegere en hedendaagse uitgangsleven. Patrick brengt ons ook unieke “kasteelconcerten” live vanuit onze studio, die eveneens live worden gestreamd via Facebook en Youtube. Namen die nu al bekend zijn : The Disarry Bleus Band en Underkover

Ron Van Daele

In de jaren 80 maakte hij een aantal jaren deel uit van het Barbier-team. Enkele programma's die toen door Ron werden gepresenteerd, waren Soulkatoen en 't Matrassenuurtje (in duo-presentatie met John Herrewigs & Don Quichotte). Na enkele decennia heeft hij de muziekmicrobe opnieuw te pakken en gaat hij dit jaar van start met het ochtendprogramma "'t Ochtendritueel". Het wordt een gevarieerd muzikaal ochtendbuffet, waar het brede publiek zijn gading zal vinden.